Runimas


Dengan surat ini, Allah mengesahkan berikut: Aku telah memberikan hadiah yang begitu banyak tidak terkira banyaknya. Saya memberi kepada pelbagai hadiah, ia tidak mungkin sehingga, sebenarnya. Apabila musuh membuat cahaya dan kecil untuk hadiah itu, maka ia adalah disebabkan oleh kerosakan kepada minda dan yang lemah dari persepsi mereka. Encik dan setakat ini berkurbanlah. Membuat taat hanya satu Allah dan membunuh korban korban kepada Allah sama sekali. Oleh itu, adalah Allah yang akan melindungi pemurah dan pengasih kepada kamu semua, dan bukan sebaliknya, seperti yang saya telah memerintahkan kepada para nabi: Qul inna doa wa wa wa mahyâya menikam memerhatikan pembuatan Rabb al'âlamin AMERIKA Lahu wa wa bidzâlika umirtu El-Awwal adalah seorang Muslim. Katakanlah: Sesungguhnya salatku, pengorbanan saya, hidupku dan matiku hanyalah untuk Allah untuk menjaga alam semesta ini. Tidak ada sekutu baginya. Jadi dia diperintahkan. Dan saya menjadi Muslim pertama. "

Selepas menggalakkan Nabi SAW. Sedalam-dalamnya dengan berita baik, dan meminta beliau untuk bersyukur atas nikmat dan kesempurnaan, supaya menekankan bahawa musuh adalah orang yang akan dikalahkan dan dihina, "Inna syâni'aka huwa el-abtar. Ini musuh, kedua-dua masa lalu dan masa kini, mereka memotong nama yang baik di dunia dan di akhirat, supaya keturunanmu akan kekal dan akan kekal nama dan kesan keutamaanmu sehingga akhir dunia. "

Mereka tidak benar-benar musuh benci Rasul kerana keperibadiannya. Benar-benar mereka suka dia lebih daripada cinta mereka sendiri. Walau bagaimanapun, mereka marah pada apa yang dibawa oleh bimbingan dan kebijaksanaan beliau dalam bentuk pengurangan agama mereka dan mengecam apa yang mereka panggil, dan panggilan sesuatu yang berbeza daripada apa yang mereka lakukan.

Allah telah disahkan dan menunjukkan musuh bertindak di antara orang-orang Arab dan satu https://www.runimas.com jam masa mereka, mereka akan ditimpa kehinaan dan kerugian, dan tidak ada mayat mereka kecuali nama yang buruk. Beliau juga menegaskan dan menunjukkan bahawa nabi Muhammad. dan arahan itu akan mendapat kedudukan pada apa-apa, sehingga hukumannya adalah hukuman yang paling tinggi.

Allah telah disahkan dan menunjukkan musuh bertindak di antara orang-orang Arab dan satu jam masa mereka, mereka akan ditimpa kehinaan dan kerugian, dan tidak ada mayat mereka kecuali nama yang buruk. Beliau juga menegaskan dan menunjukkan bahawa nabi Muhammad. dan akan diarahkan untuk mendapatkan tempat di atas apa-apa, jadi ia menjadi yang tertinggi.

El-Hasan rahimahullah berkata: "Apa yang dipanggil orang-orang musyrik abtar kerana tujuan mereka diputuskan sebelum sampai ia Sejahterakanlah nabi-Nya, wahai Tuhan kami, yang mempunyai nama yang tinggi eh, menghina kebencian, dengan berkat yang kekal, umur sekekal.".