BroUbai


Segala puji bagi Allah yang telah menciptakan isi mati dan hidup untuk menguji orang berada pada tahap terbaik amalnya. Bahan-bahan yang telah mengutus Rasul-Nya dengan membawa petunjuk dan agama yang benar untuk mengatasi semua agama. Salam boleh berdoa sentiasa diiringi rahmat carrier terlimpah kepada Nabi dan keluarga dan kawan-kawannya kerana semua orang-orang pengikut setia sehingga penubuhan perbicaraan di alam semesta. Amma ba'du.Saudaraku. tumpahan cinta Allah dan bimbingan untuk mencapai berkat mereka untuk saya dan untuk anda. Perjalanan hidup kadang-kadang tersandung dan jatuh dibawa dalam pelbagai jenis masalah. Kesukaran yang begitu sukar untuk anda. Buah dada seolah-olah menjadi penuh sesak. Bumi supaya penyebaran luas seolah-olah berhampiran anda. Suasana ini boleh mendatangkan kecemasan, O saudara, tidak. Walau bagaimanapun, ia akan bersabar. Kerana Rasulullah Shallallahu 'wa salam berkata: "Dan ketahuilah kemenangan yang sebenarnya dari tangan cara kesabaran dari tangan dengan kesukaran Dan kemudian ada masalah yang boleh dikunjungi selesa .." . (Riwayat Abu Humaid bin di dalam di dalam bilangan Mosnad yang 636, Ad Durrah As Salafiyyah p. 148)

Rasulullah Shallallahu 'wa salam telah menerangkan kaumnya bahawa kesabaran adalah seperti sinar haba. maklumat lanjut tentang ia sebenarnya boleh menjadi panas terik datang, tetapi di dalam Shaikh A Imam Pada Mujaddid kepada Mushlih Muhammad bin Abdul Wahhab rahimahullah ta'ala menyebabkan bab dalam kitab Tauhid bertajuk, "billah Bab Minal iman ash-shabru 'aqdarillah buruk "(Bab: bersabar dalam menghadapi takdir Allah, kepercayaan kepada Allah cawangan yang tidak terhitung).

Sheikh Saleh bin Abdul Aziz Shaikh hafizhahullah Lusy ta'ala berkata dalam penjelasannya mengenai perkara ini benar-benar berguna. "Kesabaran yang diberi nilai perkara yang menghuni kedudukan umum (dalam) tidak benar-benar merupakan sebahagian berkesan ibadat ia adalah benar-benar mulia. ia hidup di ceruk hati, lisan gerak isyarat dan bahagian-bahagian tindakan badan. Walaupun sifat sebenar perhambaan tidak boleh dilakukan tanpa kesabaran. Ini kerana solat adalah undang-undang (melakukan sesuatu), atau undang-undang yg menasihati jangan (melakukan sesuatu), atau boleh dikira daripada ujian adalah dalam bentuk nasib malang seorang hamba Allah sehingga dia gembira untuk bersabar apabila berhadapan.

begitu juga dengan hakikat perhambaan menjadi subjek undang-undang dan memerintahkan juga untuk mengelakkan undang-undang larangan dan bencana di muka pesakit. Renungan yang bertindak sebagai uji Allah Jalla wa sayap 'pegawai forge. Oleh itu, ia boleh berlaku kepada bukti melalui agama dan takdir. Bagi ujian bersama-sama dengan agama seperti yang digambarkan dalam firman Allah Jalla wa 'ala-Nya Nabi Shallallahu' wa sallam dalam sebuah hadith Qudsi dalam sejarah Islam ia datang dari 'Iyaadh bin Hamaar. Beliau berkata: Wahai Rasulullah alaihi wa sallam pernah berkata: "Allah berfirman: Sesungguhnya Aku menghantar dia untuk membuktikan dan ujian (manusia) bersama-sama dengan anda 'Dan hakikat misi nabi shalaatu alaihish adalah Salaam .. ia adalah ujian. Walaupun tidak ada keperluan bukti yang nyata atas kesabaran di muka. ujian yang ada bersama-sama dengan para rasul ditunjuk oleh Kaisar bersama-sama dengan bentuk perintah dan larangan.

Membekalkan pelbagai kewajipan atas kesabaran kursus ini diperlukan. Untuk keluar dari pelbagai bekalan diperlukan larangan kesabaran. Dengan cara yang sama, apabila kursus nasib ma muka (menyakitkan) bermula bekalan kesabaran. Oleh itu, sebahagian ulama mengatakan, "Sesungguhnya pesakit dibahagikan kepada tiga; Pesakit dalam melakukan ketaatan, kesabaran di bilik bawah tanah

https://kata-kata-mutiara10.blogspot.com https://otaktengah-anak.blogspot.com https://remajabaituttaqdis.blogspot.com https://rezafadhilm.blogspot.com https://pancasila-indo.blogspot.com https://ahlibahasaara.blogspot.com https://thelesserofthefurry.blogspot.com https://lavite-pedownload.blogspot.com https://edwinryl13398.blogspot.com https://ilovephotoshopid.blogspot.com https://groupersitubondo.blogspot.com https://berbagi-puisiku.blogspot.com https://asteptomyjourney.blogspot.com https://kawaiiamaiililmia.blogspot.com https://yanasweetheart99.blogspot.com https://ainabudakkacamata.blogspot.com https://info-jual-beli-kalbar.blogspot.com https://ilmu-rocabali.blogspot.com https://gbigihon.blogspot.com